Novosti

Svečano otvorene kancelarije NES-a Novi Grad: Želimo pretvoriti Kanton Sarajevo u mjesto ugodnog življenja svih građana

Danas su svečano otvorene kancelarije Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine – Novi Grad Sarajevo. Otvorenju su prisustvovali zamjenik predsjednika NES BiH Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Glavnog odbora Mirza Batalović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Kravić, Koordinator regije 6 – Sarajevo Haris Selmanović, te brojni članovi i istinski prijatelji NES-a.
Svečanu vrpcu je presjekao Ibrahim Hadžibajrić.
-Ovo je prilika da se otvori mjesto dijaloga, kulture i što je najbitnije, mjesto gdje će se uvažavati čovjek i cijeniti prosperitetne ideje za sveukupno bolji život naših sugrađana. NES je logičan slijed i može unijeti pozitivne promjene u našem Kantonu, zaključio je Hadžibajrić.
Predsjednik Općinskog odbora Novi Grad Haris Rustemović naglasio je da organizaciju čine pretežno mladi ljudi koji do sada nisu bili politički aktivni.
-Temelj ove organizacije čine mladi, obrazovani, prosperitetni ljudi, koji nikada do sada nisu bili politički aktivni. Narodni evropski savez je dobro prihvaćen u ovoj općini, uloženo je puno truda kako bismo došli u ovu fazu, a u nastavku ćemo se potruditi da budemo na usluzi našim sugrađanima. Izuzetno mi je zadovoljstvo što je i doktor Kravić s nama, koji nam nudi svoje iskustvo u našem radu. Stanovnicima Novog Grada bih poručio: Svi ste dobro došli. I da, nemojte se učlanjivati dok ne vidite i ne čujete ko je među nama, šta smo radili, šta radimo i šta ćemo raditi, jer nismo svi isti, rekao je Rustemović.
Zlatko Kravić je u svome obraćanju poručio da se ljubav prema domovini cijeni po onome šta smo spremni učiniti za nju.
-Nismo, dakle, svi isti jer ljubav prema domovini se cijeni prema onome šta smo spremni učiniti za nju, a ne po paušalima i funkcijama koje ne zaslužujemo. Narodni evropski savez odvažio se na putu da Kanton Sarajevo pretvori u mjesto ugodnog življenja svih građana. Preuzmimo odgovornost za svoje živote, učlanimo se u NES i konačno se zapitajmo za sebe i naše buduće naraštaje, zaključio je Kravić.
Kancelarija se nalazi na adresi Sulejmana Filipovića 2 (Dobrinja V).
Radno vrijeme:
Utorak: 17:00h – 19:00h
Četvrtak: 14:00h – 16:00h