IZBORNA PLATFORMA NES BIH USK ZA OPĆE IZBORE 2022

Prioriteti koji su postavljeni ovom platformom rezultat su našeg kontinuiranog rada, znanja i naše spremnosti da ponudimo odgovore i rješenja za najteža pitanja koja su pred nama. To je naše viđenje i plan oporavka Krajine od dugogodišnje krize, ali i od SDA i političkih elita koje su od rata do 2019. godine vodile ovaj dio BiH. Umjesto razvojne, ekonomske i socijalne politike, više od dvadeset godina imali smo vlast koja je integraciju u evropsko i globalno tržište ispunjavala pro forme, kao domaću zadaću za koju nema ni znanja ni volje.

Društveni razvoj zahtijeva kompleksne organizacijske, institucionalne i proizvodne modele, odnosno nužnu saradnju uz preplitanje privatnog i javnog sektora. Bez razvojnih politika koje bi poticale okrupnjivanje i razvoj privatnog sektora i jačale uticaj strateških javnih poduzeća, ne možemo se nadati boljim uslovima rada i snažnijem napretku.

Od 2019. godine ovim kantonom upravlja prva odgovorna vlada, koja je zaustavila financijsko propadanje kantona, prekinula desetogodišnji deficit kantona, izmirila obaveze i potraživanja prema budžetskim korisnicima i dobavljačima, dala jasnu podršku kroz poticaje u privredi i poljoprivredi, opremila policiju, vratila prava boraca, višemilionska ulaganja u zdravstvo.

Dokazano uspješni s konkretnim pokazateljima i rezultatima, odlučni smo da i dalje vodimo pozitivne procese i nudimo najzrelije odgovore na najteža pitanja. Snažno ćemo podržavati viziju napretka i ekonomskog razvoja USK u interesu svih njenih građana.