Novosti

Na Širokači obilježena 30. godišnjica akcije deblokade Sarajeva: Predstavnici NES-a odali počast poginulim borcima

U organizaciji Udruženja boraca „Odred Širokača“ obilježena je 30. godišnjica značajnog ofanzivnog dejstva Armije RBiH, rejona Bostarići – MZ Širokača i Toka-Džeka.
Prisutni su, među kojima je bila i delegacija Narodnog evropskog saveza BiH, predvođena Mirzom Batalovićem, predsjednikom Glavnog odbora NES-a i predsjedavajućim Općinskog vijeća Stari Grad, polaganjem cvijeća na spomen-obilježje Bostarići i učenjem Fatihe, odali počast šehidima i poginulim borcima.
U svom obraćanju Batalović je naglasio ogromnu važnost te vojne akcije prije 30 godina i velike zasluge boraca, a posebno šehida.
-Svi mi dobro znamo – da padinski dijelovi Starog Grada nisu dali svoj doprinos u odbrani BiH, ne bismo danas stajali ovdje. Ne smijemo zaboraviti doprinos, koji su naši borci dali u odbrani našeg grada i države, a najbolji način da im zahvalimo je da ih se sjetimo u dovi – istakao je Batalović.
Udruženje boraca „Odred Širokača“ organizira obilježavanje svakog 5. augusta, kako cijena koju su platili njihovi bivši saborci nikada ne bi bila zaboravljena.