Novosti

Bećirović u gostima Ogreševiću i kandidatima NES-a: Idemo ujedinjeni za slobodnu BiH

Denis Bećirović, zajednički kandidat opozicionih stranaka za člana Predsjedništva BiH, danas je bio gost Nermina Ogreševića, gradonačelnika Cazina i predsjednika NES-a BiH, a koja ga je podržala u kandidaturi. Svoj je program predstavio kandidatima NES-a Regije 1 za sva tri nivoa vlasti.
-Svi kandidati ovdje dolaze sa velikim obećanjima. Ja sam došao da pitam sve kandidate da li ima neko u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH da je progovorio ijednu riječ o migrantskoj krizi i uopće o Krajini. Nažalost, takvog nema. A, ja sam prekidao sjednice tražeći da se održi posebna sjednica posvećena migrantskoj krizi – kazao je Bećirović.
Istakao je da su naši prioritetni ciljevi ulazak u NATO i Evropsku uniju.
-Komplikovana smo država, ali ako se potrudimo možemo ići naprijed. Moramo mijenjati sigurnosnu politiku i ubrzati ulazak u NATO, ali nam treba pomoć struke. Treba nam državni program za ostanak mladih u BiH, strategija kako ćemo ih stipendirati, kako pomoći da riješe prvo zaposlenje, stambeno zbrinjavanje. Treba nam bolja ekonomija, sigurnija država. Idemo ujedinjeni za slobodnu BiH – kazao je Bećirović.
Ogrešević je istakao da NES ima konkretne projekte i ciljeve u narednom periodu, a koje će, uz podršku građana, i realizirati.
-Cesta Bihać – Cazin – Velika Kladuša, aerodorom, industrijske zone, ulaganje u granične prijelaze, saradnja s Hrvatskom na državnom nivou, na cesti Karlovac – Velika Kladuša. To će biti naš uvjet za formiranje državne i federalne vlasti, a sigurni smo da ćemo biti faktor koji na to utječe i da ćemo u državnom budžetu već u prvoj godini planirati značajna sredstva, kao i da će biti napravljen plan za naredne četiri godine.
Mi ćemo se boriti i podrška Denisu Bećiroviću za člana Predsjedništva BiH se uklapa u to. Bitno je da od vrha države imamo ljude koji su nam obećali podržati te projekte – istakao je Ogrešević.