Novosti

VIDEO/Ogrešević: Imamo pogrešne ljude na pravim mjestima

Neke politike i političare uopće više ne zabrinjava odlazak ljudi, njih zanimaju teritorije. Oni, koji su na vlasti toliko dugo, ne mogu reći da nisu imali vremena – imali su i previše vremena, poručio je Nermin Ogrešević, predsjednik NESBiH.

-Danas se ljudi osjećaju nesigurno, ne znaju u kakvom okruženju i s kakvom perspektivom će formirati porodice, a to je nešto najgore što nam se može desiti. Imamo pogrešne ljude na pravim mjestima. Kupe sebi stanove u Sarajevu, presele svoje porodice i u svoje izborne baze idu samo pred izbore. Mi probleme znamo. Mi vidimo probleme. Te probleme jedino ne priznaje aktuelna vlast – rekao je Ogrešević.

Istakao je i da se čuda ne mogu desiti preko noći, ali se može puno toga uraditi.

-Četiri godine su puno vremena. Evo, i ja, i moje kolege, koje rade zajedno sa mnom u NES-u, pokazali smo da se u jednom mandatu može puno toga uraditi – kazao je Ogrešević.

Prema njegovim riječima, penzionerima, borcima i svima onima, koji su zaslužni za razvoj i ovo što danas mi imamo, i koji su to stvarali, oduzeto je dostojanstvo i to je jedna velika šteta koju je vlast nanijela.

-Ako ulažemo novac za razvoj ekonomije, za nova radna mjesta, onda moramo imati povratnu informaciju koliko je od tog novca stvarno otvoreno održivih, stabilnih radnih mjesta. Znači, u ovoj državi pod sumnjom je da se puno novca krade. Mi moramo imati reformu pravosuđa, moramo imati poštenu državu, pravno uređenu, pravosuđe koje sudi po zakonu, a ne po novcu ni političkom utjecaju – istakao je on.

Čini mu se da neke politike i političare uopće više ne zabrinjava odlazak ljudi.

-Njih zanimaju teritorije. Svaki pojedinac koji voli ovu zemlju je državotvoran. On svojim životom, djelovanjem – kad uzore njivu i zasije kukuruz, on je državotvoran, jer je doprinio našem GDP-ju. Ključne stvari za državu su stvari svih nas, ne samo političkih stranaka, nego sve stručne i opće javnosti – kazao je Ogrešević.

Pogledajte kompletan video: