Novosti

S tribine NES-a u Centru poručeno: Mladi su budućnost

 

Održana je još jedna tribina Narodnog evropskog saveza sinoć – ovog puta u organizaciji Općinskog odbora Centar, u sali Općine Stari Grad Sarajevo.

Tribini su prisustvovali, između ostalih, zamjenik predsjednika NES-a i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Općinskog odbora Centar Sead Srna, predsjednik Glavnog odbora NES-a Mirza Batalović, koordinator Regije 6 – Sarajevo Haris Selmanović, te mnogi drugi gosti, prijatelji i simpatizeri NES-a.

Srna se osvrnuo na ciljeve Narodnog evropskog saveza koji su, kako je kazao, jasni, te na probleme koji zahvataju cijelu BiH.

-Naš cilj je da iskažemo novu mogućnost u kreiranju lokalne i općedruštvene zajednice. Imamo dva velika problema – ekonomska situacija u državi i demografska politika. Nažalost, više nam odlazi stanovništva nego što doseljava. Mladi trebaju predstavljati budućnost, a sve države koje ulažu u mlade imaju prosperitet – kazao je Srna.

Hadžibajrić je, između ostaloga, pojasnio ulogu patriotizma.

-Došli smo u situaciju da stalno nešto ili nekoga kritikujemo, a u suštini glasamo za iste. To moramo promijeniti. O patriotizmu se ne priča, on se dokazuje djelima – objasnio je Hadžibajrić.

Batalović je konstatirao da trenutno stanje u državi nije dobro.

-U Bosni i Hercegovini se glas razuma prestao slušati. Moramo uložiti napor kako bismo stvorili pretpostavke da naša djeca i buduće generacije žive u normalnom i uređenom sistemu – rekao je Batalović.

Selmanović je poručio da NES, između ostalih, čine mlade, obrazovane i vrijedne osobe.

– Radom, trudom i zalaganjem možemo i moramo promijeniti stvari nabolje. Ne dozvolimo da budale vladaju dok pametni šute – zaključio je Selmanović.