Novosti

Opozicija predstavila Denisa Bećirovića kao zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva, puna podrška NES-a

Sedam stranaka opozicije danas je u Parlamentu BiH zvanično predstavilo Denisa Bećirovića kao zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka.

Predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) Nermin Ogrešević kazao je da je NES u kontinuitetu stajao iza ideje da opozicija treba imati jednog kandidata kada je u pitanju član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

-Mi tu nismo imali nikakve dileme. Danas stojimo iza našeg zajedničkog projekta. Ovo je bio ispit za cjelokupnu opoziciju.

O Denisu Bećiroviću mi imamo već odavno pozitivan stav i ne sumnjamo u njegove kompetencije i sposobnosti da će poziciju člana Predsjedništva BiH obnašati najbolje i u skladu s ustavnim nadležnostima. U konačnici, to smo pokazali i 2018. godine kada smo snažno podržali Denisa kao kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Ovo je naš kontinuitet pozitivne saradnje, kako s njim tako i s našim kolegama u SDP-u. Narednih 4, 5 mjeseci će biti prilika da opozicija nauči raditi zajedno, da pokažemo javnosti da možemo raditi zajedno. Ovu kandidaturu i sutrašnju vlast možemo zajedno formirati i punim kapacitetom voditi sve složene procese koji nam predstoje. Čestitam Denisu na prihvatanju kandidature, ne sumnjam u njegovu pobjedu, a od Narodnog evropskog saveza iskrena podrška – naveo je Ogrešević.