Novosti

Ogrešević: Odričemo se 50.000 maraka od Vlade FBiH u korist naroda Palestine, nadamo se da to neće pokvariti radost Vojinu Mijatoviću

Nakon što je Vlada Federacije BiH s koda za kapitalne projekte skinula 3 miliona konvertibilnih maraka planiranih za izgradnju gradskog bazena u Cazinu, ostavljeno nam je 50.000 maraka za realizaciju ove investicije.

S ponosom i časno obavještavamo javnost da se Grad Cazin odriče navedenih 50.000 maraka u korist pomoći za narod Palestine.

Naš projekat, kao što smo već istaknuli, ne ovisi o milosti trenutne vlasti jer smo već bezbroj puta potvrdili da, kada su projekti u pitanju, vlastitim snagama možemo puno više od svih njih zajedno.

Iskreno se nadamo da upućivanje pomoći narodu Palestine neće previše zaboljeti Vojina Mijatovića i pokvariti mu radost, jer je onima koji ga nisu podržali na putu da postane ministar uskratio jedan projekat.

Također, ministru Hrnjiću poručujemo da ne stavlja gradove Cazin i Bihać u kontekst bilo kakvog razdora i to bez ikakavih valjanih argumenata.

Bazen u Bihaću je jednako važan, kao i onaj u Cazinu i za ovaj projekat su planirana sredstva u Federalnom budžetu za 2023.godinu zahvaljujući amandmanima i inzistiranju NES-a, a naročito naše zastupnice Ilde Alibegović.

Naši gradovi su podjednako naši i podjednako bosanskohercegovački.

Dok predstavnici Trojke u Sarajevu likuju, a ovi u Krajinu pokušavaju sa zastarjelim metodama smutnje u kojima nas dijele na Bišćane, Sanjane, Cazinjane, itd.. mi radimo i djelujemo. Danas, humanizmom za Palestinu, sutra radovima i iznalaženju sredstava za naše bazene i sve ostale projekte za građane Unsko-sanskog kantona.