Novosti

Ogrešević na izbornom skupu NES-a u Travniku: Za BiH je nemjerljivo važniji autoput Sarajevo – Travnik – Jajce – Bihać nego Sarajevo – Beograd

U Centru za kulturu u Travniku večeras je održan izborni skup Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine. Dobar odaziv i večerašnjem skupu pokazao je da se NES nezaustavljivo širi, te da je stranka sve jača i organiziranija i u srednjoj Bosni.
Domaćin skupa bila je Općinska organizacija NES-a Travnik, a prisustvovali su i visoki funkcioneri stranke iz svih dijelova BiH, predvođeni predsjednikom Nerminom Ogreševićem.
-Duboko smo ubijeđeni da kao društvo možemo biti mnogo uspješniji. Dosadašnja vlast imala je više od 20 godina da iskoristi resurse naše zemlje. Nije to kvalitetno učinila. Mi to želimo i moramo mijenjati.
Nedopustivo je da nemamo izgrađen autoput Sarajevo – Travnik – Jajce – Bihać. Za BiH je nemjerljivo važniji ovaj pravac nego Sarajevo – Beograd.
Od 2017. godine, od kada su uvedene akcize, prikupljeno je više od sedam milijardi maraka. U tom periodu izgrađeno je samo nekoliko kilometara autoputa. To je, također, nedopustivo. To su ogromna sredstva, koja se troše nenamjenski – poručio je Ogrešević.