Novosti

Ogrešević i Halilović: NES i BPS na izborima će nastupiti u koaliciji u svim kantonima

Narodni evropski savez (NES) Bosne i Hercegovine i Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) na Općim izborima nastupit će u koaliciji u svim kantonima.
Obznanili su to Nermin Ogrešević i general Sefer Halilović, predsjednici NES-a i BPS-a, koji su tokom razgovora konstatirali da ove dvije stranke imaju niz zajedničkih karakteristika i ciljeva, a osnovni je borba za jaku i uređenu Bosnu i Hercegovinu.
-Borba za Bosnu i Hercegovinu ne vodi se samo na državnom, nego na svim nivoima vlasti. NES i BPS su izrazito probosanske stranke, koje se zalažu za izgradnju institucija i države po demokratskim standardima, ubrzani napredak ka euroatlantskim integracijama, poboljšanje životnog standarda građana, kao i ukupne socijalne i ekonomske situacije u zemlji, borbu protiv kriminala, korupcije i nepotizma.
Zajedničkim nastupom na Općim izborima NES i BPS žele poslati poruku javnosti da probosanske stranke moraju ujediniti snage ako žele postići zajednički cilj, a to je da od Bosne i Hercegovine napravimo jaku i modernu državu, u kojoj će biti mjesta za sve, i kreiramo društvo jednakih šansi – navedeno je nakon sastanka.