Novosti

Dr. Enver Išerić pristupio Narodnom evropskom savezu BiH: Država se brani iz svakog mjesta, a najbolje iz NES-a

Ugledni pravni stručnjak dr. Enver Išerić pristupio je Narodnom evropskom savezu Bosne i Hercegovine (NES BiH).

Pristupnicu mu je uručio i dobrodošlicu zaželio Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a, poručivši da mu je iznimno drago da sve više ljudi prepoznaje principijelnu i državotvornu politiku Narodnog evropskog saveza BiH.

-Država se brani iz svakog mjesta, a najbolje iz NES-a. Odlučio sam se pristupiti NES-u između ostalog i zbog toga što su u postupku konstituiranja vlasti u BiH pokazali visokog stepen državnotvorne svijesti, što su u svojoj borbi za izgradnju funkcionalne države i ljudskih prava potpuno zanemarili borbu za fotelje – kaže Išerić.

Enver Išerić je 2007. godine doktorirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Autor je knjige i niza naučnih radova. Predavao je na Pravnom fakultetu u Zenici.

Bio je kandidat za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Ustavnog suda Federacije BiH. Bio je dugodišnji član Ustavne komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i Zakonodavno – pravne komisije Doma naroda FBiH. Oženjen je i otac je troje djece. Enver Išerić je dokazani patriota Bosne i Hercegovine.