Novosti

U prepunoj sali Hotela Saraj održana tribina Općinske organizacije Stari Grad NESBiH: BiH treba sinove kojima će se ponositi!

Tribina Općinske organizacije Stari Grad NESBiH održana je večeras u prepunoj sali Hotela Saraj u Sarajevu.
Tribini su prisustvovali, između ostalih, predsjednik NES-a Nermin Ogrešević, zamjenik predsjednika NES-a Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Općinske organizacije Stari Grad Mirza Batalović, koordinator Regije 6 Haris Selmanović, koordinator Regije 1 Mustafa Ružnić, koordinator Regije 3 Ramo Isak, koordinator Regije 4 Muhamed Ramović, koordinator Regije 5 Anel Kljako, te mnogi drugi gosti, prijatelji i simpatizeri NES-a.
S tribine je poručeno da Bosna i Hercegovina treba sinove kojima će se ponositi.
Ogrešević, nakon što je izrazio oduševljenje izazvano velikim brojem prisutnih, čestitao je Općinskoj organizaciji Stari Grad na radu i organizaciji u proteklom periodu.
-Narod očito želi promjene. Moramo se zalagati za smjenu generacija. Imamo pravo na ambiciju da se borimo za bolje. Dosadašnji rezultati vlasti su takvi da nas obavezuju na to. Mi smo već dokazali da se u Bosni i Hercegovini može puno toga uraditi – poručio je Ogrešević.
Hadžibajrić, čije prisustvo je izazvalo oduševljenje prisutnih očitovano nezaustavljivim aplauzima, obratio se simpatizerima NES-a porukom da je konačno došlo vrijeme da preuzmu stvari i odgovornost u svoje ruke.
-Ne smijemo dozvoliti da budemo nijemi posmatrači koji ne žele mijenjati stvari. Dokazali smo da trudom i istinskim zalaganjem možemo doprinijeti ljepšem i ugodnijem životu naših sugrađana. Na tome ćemo insistirati i u budućnosti – kazao je Hadžibajrić.
Batalović, organizator večerašnjeg skupa, nije mogao sakriti oduševljenje brojem prisutnih, poručivši da je večerašnja tribina rezultat napornog rada i kontinuiranog zalaganja predsjednika mjesnih odbora Stari Grad, kao i članova Općinskog odbora.
-NES večeras završava tribinom u Starom Gradu, time su sve tribine u Regiji 6 završene. Nećemo dozvoliti da se naša djeca ovdje školuju, a da ih potom prepustimo zemljama EU.
S obzirom na to da se ovdje glas razuma odavno prestao slušati, naš cilj je težiti ka osiguranju izvornih ljudskih prava i slobode svakom pojedincu – istakao je Batalović.
Koordinatori regija, u svom obraćanju, bili su saglasni s činjenicom da je Općinska organizacija NES Stari Grad spremna da se suoči sa svim izazovima, zahvaljujući velikoj podršci svojih sugrađana.