Novosti

Tribina u Novom Gradu: Timskim radom možemo uraditi mnogo više za naše građane

Nakon Vogošće, sinoć je održana još jedna tribina Narodnog evropskog saveza, ovog puta u organizaciji Općinskog odbora Novi Grad, u sali hotela Ibis Styles.
Tribini su prisustvovali, između ostalih, predsjednik Općinskog odbora Novi Grad Haris Rustemović, zastupnik u Predstavničkom domu FBiH Zlatko Kravić, predsjednik Glavnog odbora NES-a Mirza Batalović, koordinator Regije 6 – Sarajevo Haris Selmanović, koordinator Regije 4 – BPK Muhamed Ramović, koordinator Regije 5 – Hercegovina Anel Kljako, te mnogi drugi gosti, prijatelji i simpatizeri NES-a.
“Timskim radom možemo uraditi mnogo više za naše građane”, poručeno je s tribine.
Na početku se obratio Haris Rustemović, koji je istakao da je cilj večerašnjeg skupa predstavljanje Općinske organizacije Novi Grad Sarajevo koja već duže od godinu dana radi i aktivno djeluje na području ove općine.
-Nama nije potrebna funkcija da bismo bili društveno odgovorni i da bismo radili za zajednicu, ali nam treba kako bismo proširili ideju i prenijeli naše djelovanje na što veći broj stanovnika. Timski rad je potreban u svakom segmentu našeg društva, a to je ono što izdvaja NES – govorio je Rustemović.
Zlatko Kravić poručio je, između ostaloga, da zdravstvena usluga mora i može biti bolja.
-Naša velika šansa je ova mladost ovdje. Mi želimo da u ovoj državi konačno smijemo reći kako se zovemo, da svi imamo podjednaku šansu za posao. Želimo da u ovoj državi vlada pravda, a to možemo postići samo ukoliko budemo zajedno – istakao je Kravić.
Mirza Batalović, nakon što je pozdravio prisutne u svoje i ime predsjednika NES-a Nermina Ogreševića i zamjenika predsjednika Ibrahima Hadžibajrića, čestitao je na organizaciji odbora Narodnog evropskog saveza Novi Grad.
-Mi želimo vratiti dostojanstvo BiH, a to možemo isključivo poštivanjem bh. institucija. Mi se ne bojimo, jer nismo dio afera i nismo krivično gonjeni, ali ako budemo bez vas, nećemo ništa uspjeti – dodao je Batalović.
Haris Selmanović je govorio o ozbiljnosti bavljenja politikom, kao i o problematici sve većeg broja odlazaka mladih iz BiH.
-Predugo smo nijemi posmatrači, jer već za 30-50 godina ovo će biti prazan grad. Snaga pojedinca je svrha postojanja. Danas je veoma teško dobiti povjerenje, ali radit ćemo na tome da nam ljudi vjeruju – rekao je Selmanović.
Anel Kljako vjeruje da zajedno možemo napraviti razliku u čitavoj BiH, jer, kako je kazao, svaki čovjek teži ka životu u državi blagostanja.
-Mi u NES-u imamo ljude koji su sposobni da iznesu reforme. Narodni evropski savez ne nosi samo u imenu evropski, nego u svojim vizijama, planovima i ozbiljno se zalažemo za to da BiH nastavi evropski put. NES je nova snaga, koja ima dovoljno znanja, energije i želje da Bosnu i Hercegovinu odvede u EU – objasnio je Kljako.
Muhamed Ramović, konstatirajući vrlo tešku situaciju u zemlji, posebnu pažnju je skrenuo na važnost posjedovanja dobrog političkog vođe.
-Država se nalazi u zaista teškoj situaciji, a naša zajednička odgovornost je da pomognemo našoj državi – zaključio je Ramović.