Novosti

Samir Šibonjić, ministar privrede u Vladi Zeničko-dobojskog kantona (NES): Samo jaka i uspješna privreda može zaustaviti odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine

Novi ministar privrede u Vladi Zeničko-dobojskog kantona je Samir Šibonjić. Uspješni privrednik sa dugogodišnjim menadžerskim iskustvom preuzeo je resorno ministarstvo krajem decembra prošle godine.
U razgovoru, za portal Zdici.info govorio je o trenutnom stanju privrede Zeničko-dobojskog kantona, te kakvi su planovi njegovog ministarstva za unaprjeđenje poslovnog ambijenta.
– Prioritet našeg djelovanja je promocija i jačanje privrede Zeničko-dobojskog kantona, s akcentom na nove investicije, jačanje konkurentnosti, ubrzavanje procesa kroz digitalizacuju, jačanje međunarodne saradnje i stvaranje uvjeta i atmosfere za dolazak stranih investitora. Radit ćemo aktivno s našim privrednicima, udruženjima privrednika, razvojnim agencijama, općinama i gradovima na očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta, uređenju postojećih i osnivanju novih industrijskih zona na teritoriji našeg kantona, kazao je između ostalog Šibonjić.