Novosti

Mehmed Halilović, bivši ambasador BiH u Kuvajtu i Indoneziji pristupio NES-u

Mehmed Halilović, bivši ambasador BiH u Kuvajtu i Indoneziji, pristupio NES-u i imenovan na čelo Povjereništva za Vogošću

Narodni evropski savez (NES) raspustio je općinsku organizaciju u Vogošći i imenovao Povjereništvo na čijem čelu se nalazi Mehmed Halilović, bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Kuvajtu i Indoneziji.

Halilović je danas zvanično pristupio NES-u, a dobrodošlicu mu je poželio predsjednik stranke Nermin Ogrešević.

Halilović je osoba sa visokim moralnim načelima, koja ispred svega stavlja interese države Bosne i Hercegovini, što je uostalom i pokazao obnašajući pomenute značajne funkcije u diplomatiji.

Posebno je značajan njegov doprinos kada je riječ o povezivanju privrednika Bosne i Hercegovine i Kuvajta, a potom i Indonezije, te kada je u pitanju povezivanje nevladinih organizacija pomenutih zemalja.

– Do sada nisam bio član niti jedne političke partije u Bosni i Hercegovini i ta činjenica me zapravo raduje jer znam da u ovom trenutku, gdje su zapravo svi u nekoj vlasti, ne postoje drugi interesi izuzev vlastitih. Smatram da je NES možda i jedina politička organizacija koja je posvećena interesima Bosne i Hercegovine, što je i moj jedini interes.

Zbog toga sam sretan što sam postao dijelom ove porodice i mogu obećati da ću svim svojim bićem zagovarati vrijednosti koje NES kada je Bosna i Hercegovina u pitanju jedini i veoma uspješno brani – poručio je Mehmed Halilović, povjerenik NES-a u Vogošći.

Narodnom evropskom savezu u Vogošći pristupilo je još nekoliko uglednih stanovnika ove općine, a prema najavama povjerenika Halilovića u narednim danima očekuju se dolazak novih članova.

Povjereništvo će do kraja ove godine okončati proceduru ustroja i izabrati organe nove općinske organizacije, koja će kako je najavljeno pripremiti izbornu strategiju za predstojeće lokalne izbore.